Achter Senga schrijft staat Agnes Sieland, zelfstandig copywriter en vertaler.

Als copywriter maak ik voor uw website goede teksten, die het vertrouwen winnen van uw klanten. Als geboren Westfaalse ben ik een mengeling van ongecompliceerde Ruhrpott-charme en Hessische openheid. Een open en directe communicatie stel ik dus erg op prijs. Dat vertaalt zich ook in mijn werk: duidelijke teksten, die de lezer informeren en inspireren.

Ik ben via allerlei omwegen copywriter geworden. Na het vwo ben ik gaan studeren aan de universiteit in Münster. Daar volgde ik de opleiding Neerlandistiek, optie ‘Nederland-Duitsland’.

Tijdens mijn studie deed ik ervaring op in de public relations (PR). En mijn eerste teksten schreef ik voor het informatieportaal NiederlandeNet. Daar kreeg ik de smaak erg te pakken.

Na mijn bacheloropleiding ging ik direct aan de slag als socialemediaredacteur en als content manager. Ik verdiende mijn brood – “Bretsche", zoals mijn oma zou zeggen - onder meer bij een bedrijf voor hogeschoolmarketing. Intussen voelde ik aan dat een beetje meer theorie zeker geen kwaad kon. Daarom volgde ik nog enkele bijkomende studies. Zo behaalde ik een getuigschrift aan de Freie Journalistenschule in Berlijn.

Jaren heb ik getwijfeld om ondernemer te worden en mij helemaal op het schrijven te storten. Ik zou mijn kennis en ervaring zeker kunnen gebruiken. Maar zou dat wel lukken? Begin 2020 heb ik uiteindelijk de moed bijeengeraapt. En nu ben ik gelukkiger dan ooit...

En waarom Senga schrijft? Senga is een koosnaampje, die mijn oma mij heeft gegeven. Zij is een heel grote steun voor mij. De keuze voor Senga was dan ook snel gevallen.

Een woord is een woord

Met mijn teksten wil ik de lezer warm maken en zo goed mogelijk informeren. Daarom start ik elke tekst met een zorgvuldig onderzoek. Daar hecht ik veel waarde aan. Ik probeer mij altijd zo goed mogelijk in verschillende doelgroepen in te leven.

Ik lees al mijn artikels ook meerdere keren na, voor ik ze teruggeef. Ik schaaf uitdrukkingen bij, tot alles goed zit. Kortom, van elke tekst en elke vertaling probeer ik altijd weer de beste  te maken.  

Duidelijke communicatie, regelmatige feedback en elkaar goed informeren. Dat vind ik allemaal zeer belangrijk. Daarbij doe ik graag mijn creatieve inbreng. Ik breng regelmatig een bezoekje aan uw website en kan u nieuwe tips geven, indien u dat wenst. Met al mijn passie en expertise steun ik u, zodat u uw doel bereikt: vertrouwen winnen, overtuigen en verkopen.